Thaimassage

 

Traditionell Thaimassage ges oftast med kläder på och utan olja.

 

Thaimassage bygger på en 2500-årig tradition där man använder sig av stretchning, tryck längs så kallade energilinjer samt inslag av akupressur för välbefinnande.  Genom att stimulera så kallade triggerpunkter löser man upp spänningar och blockeringar i muskler och inre organ för att på så vis göra kroppen mer  avspänd och balanserad.


Thaimassage beskrivs ofta som en blandning av akupressur, yoga och shiatsu. Massören använder hela kroppen, till exempel händer, armbågar, fötter och knän. Efter massage brukar kunden känna sig avslappnad och pigg på samma gång.

Thaimassage passar de flesta människor och brukar upplevas som väldigt avslappnande, avstressande och vitaliserande.

 Bra för alla som behöver varva ner från vardagens stressrelaterade problem.

 

De allra flesta människor mår bra av massage, men om du inte är helt frisk, har feber eller kanske en infektion i kroppen, kan det vara klokt att avstå massagen till ett senare tillfälle. Det är också viktigt att du informerar massören om du har någon sjukdom, som diabetes eller hjärtproblem.Oljemassage

 

Oljemassage är mjukare än traditionell thaimassage och är väldigt avslappnande. Massören jobbar med rytmiska rörelser, lugn musik och dämpad belysningen vilket leder till total avkoppling, harmoni och välbefinnande.

Fotmassage

 

Thailändsk fotmassage bygger på gammal kinesisk fotreflexologi, där fotens olika områden representerar  specifika kroppsdelar och organ.

Massören jobbar både med fingrarna och en liten träpinne för att bearbeta de olika reflexpunkterna.

Fotmassage förbättrar blodcirkulationen - förbättrad blodcirkulation underlättar näringsintag och avlägsnande av slaggprodukter.
Vid den fysiska stimuleringen av fötterna sänds för kroppen positiva impulser till hjärnan. Därigenom startas processer i kroppen som kan leda till självläkning.
Det endokrina systemet regleras, t.ex. balanseras blodtryck, blodsocker, sköldkörtelsfunktion osv.
Inte minst har fotmassage en avslappnande effekt, man känner lugn och värme. Stress och oro minskar.